Sunday Spoils: Sushi on a roll
Til denne uges sunday spoils har jeg skiftet kagerne ud med en anderledes delikatesse. Sushi. Som selvfølgelig er en af mine yndlingsretter. Det er sjældent jeg får taget mig sammen til at lave det, men når jeg gør, skal det gøres med stil. Her får du opskriften på de nemme makiruller!
Du skal bruge
1 stk bambusmåtte til at rulle sushien
1 pose sushiris
3-4 tangark
1 moden avocado
150-200 g frisk laks
Tilbehør
Spisepinde, soya, wasabi og syltede ingefær til servering
Sådan gør du
Begynd med at koge sushirisen i ca. 20 min. Risen kan købes i de større supermarkeder. Lad risen køle.
Skær avocado og laks ud på langs, sådan at stykkerne er nemme at anrette i makirullen.
Anret tangarket ovenpå bambusmåtten.
Fordel risen jævnt, så enderne
stadig er fri. Hav eventuel en skål med koldt vand, som du dypper fingrene i inden du anretter risen, da den er temmelig klistret, hvilket vandet kan hjælpe med. Anret laks og avocado.
Rul makirullen ved hjælp af bambusmåtten, som ikke skal rulles ind i sushirullen, men forme den så rullen bliver stram og tæt. Du kan få hjælp til, hvordan sushien skal rulles af makesushi.org her.
Når du har en rulle, skær med en skarp kniv makirullen i 2 cm tykke skiver.
Anret på et fad og server med soya, wasabi og syltede ingefær.
Velbekomme ?
Ingen kommentarer endnu