DIY Crochet Sushi: Nigiri w Samon

Seks skønne oplevelser i Japan: 1. Den orange tempelby, Kyoto

100_2594

Den sidste uges tid har stået i Japans tegn. Jeg er jo helt besat. Men desto mere grund til at dele det, så jeg kan få det lidt ud af systemet. Ud over min trang til at tage ud og rejse gennemsnitlig 5 gange om året – i dette år har jeg allerede været i Østrig og Hamborg – så håber jeg virkelig på at kunne vende tilbage til de østlige øer i Stillehavet.

På de omkring 10 dage jeg tilbragte i Japan fik jeg nogle livsændrende og livsbekræftende oplevelser. Japan var også min første store rejse alene, eller det vil sige, sammen med mit ungdomsskoleholdig, men en grad af selvstændighed fik jeg da også med hjem i baggagen. Jeg har prøvet at fremhæve nogle af de bedste oplevelser ved turen. Forhåbentlig kan det inspirere til at rejse derover – det ved jeg i hvert fald, at jeg skal!

100_2630

Jeg har allerede præsenteret dig for mine oplevelser i mit indlæg om dagene i Kyoto. Da jeg som 14 årig var meget mere interesseret i tegneserier og knap så optaget af kunst, var byen virkelig en øjenåbner for mig og min spirende interesse for japansk kultur.

De fine tempelparker er som en kortvarig tidsrejse – hvis man ser bort fra alle turisterne – tilbage til en tid for helte, kejsere, geisha og samuraier. En magisk tid.Bygningerne rummer på fortællinger og mystik, og det bliver kun mere mystisk af, at jeg ikke kunne læse noget som helt japansk.

Ved dette klippeskjul læner en mindre sten sig op ad den store klippevæg, mens vanden vælter ned over stenen.

100_2611

Den fortryllende fortælling som min guide fortalte går på, at stenen i virkeligheden var eller skal symbolisere fortællingen om en frø, der, hvis den kan klatre op til klippens top, bliver forvandlet til en smuk drage. Men for nu er stenen bare en sten, selvom man godt kan se ligheden mellem sten og dyr.

Kyoto ligger et stykke fra hovedstaden, Tokyo, men er helt klar besøget værd. Byen er en oplevelse i sig selv.

xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Crochet Sushi: Nigiri w Samon