Sunday Spoils – Hazel and Blueberry Cake
Følg mig på Bloglovin? og Instagram
Jeg elsker nye madoplevelser, og at prøve nye opskrifter af. Derfor bruger jeg ofte mine søndage på at gøre lidt ekstra ud af maden og gøre plads til lidt mere forkælelse. Denne hasselnøde- og blåbærkage er en rigtig lækkerbisken, som jeg altid serverer til min kæreste på hans fødselsdag. Den er nem at lave og dine gæster vil elske, hvor let og luftig dejen er. Jeg anvender almindelig hvedemel i opskriften, men melet kan nemt udskiftes med glutenfri mel, hvis det behøves.
Til nøddebundene skal du bruge:
- 3 æg (hvis de er små bruger jeg 4)
- 125 gram sukker
- 75 gram hasselnødder
- ½ dl. mel
- 1 tsk.Bagepulver
Til fyldet skal du bruge:
- 250 ml piskefløde
- Økologisk blåbærmarmelade
- ½ tsk. vaniljesukker
1. Æggene piskes meget godt med sukker. Ægge- og sukkermassen skal være hvid og skummende.
2. Nødder hakkes i hurtighakker, så de stadig har lidt struktur og kommes derefter forsigtigt i dejen.
3. Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i dejen.
4. Dejen fyldes i to smurte lagekageforme med smurt bagepapir, som fjernes efterfølgende, mens bundene er lune.
5. Bundene bages i ca. 12-15 min. ved 175° C på ovnes nederste rille. Bundene skal være lysebrune og gennembagte. Hvis de ikke kommer af bagepapiret nemt, skal de have et par minutter mere i ovnen.
6. Når bundene er kølet af smøres et tyndt lag blåbærmarmelade på den ene, og derefter smøres lidt flødeskum rørt op med vaniljesukker. Den anden bund lægges ovenpå, og der påføres endnu et lag blåbærmarmelade og hvorved kagen pyntes med flødeskum og revet chokoladekrymmel.
Kagen er nu klar til servering!
Ingen kommentarer endnu