Sunday Spoils: Banana Oatmeal Muffins

4 anderledes steder du skal besøge i Hamborg

IMG_5478Det kan være uoverskueligt at rejse til en ny storby. Hvor skal man lige starte? Især hvis man, som jeg, ikke gider den samme margeritrute som alle de andre turister.

For mig var rejsen til Hamborg forbundet med mit studie på journalisthøjskolen. Og jeg var heldig at have nogle garvede Hamborg-rejsende i mit selskab.

Jeg har derfor lavet en Hamborg guide med udgangspunkt i de steder som vi besøgte. Det er ikke den klassiske havnerundfart-fotoknipsende-grupperejse-guide.

Det er en guide for steder, der er værd at opleve, og som giver oplevelser på den anden side af de nydelige butiksfacader og solskinsfylde seværdigheder.

IMG_5476Sankt Pauli
Okay, lidt upræcist, men dette område i Hamborg rummer mange steder, som er værd at se for unge rundrejsende. I kontrast til det berygtede Reeperbahn (Google det, hvis du ikke kender det..!) har området mange skønne steder og oplevelser at byde på.

Sankt Pauli har endda sit eget fodboldhold og bydelen varemærke er det klassiske Jolly Rogers dødningehoved med to knogler. Til sammenligning minder Sankt Pauli om et forstørret Nørrebro, hvor alternative og nichemiljøer kan blomstre. På Sankt Pauli finder du mange grafitiklædte bygninger, men i lige så høj grad sjove second hand og anderledes butikker, skaterparker og hyggelige barer.

Blandt andet kom vi forbi Omas Apothek, som har bevaret den oprindelige apotekerstil, selvom stedet nu er værtshus og restaurent. Det er helt sikkert værd at tage rundt i Sankt Pauli området, især når vejret er godt!

IMG_5477BaalSaal, Reeperbahn
Dyb tekno og trance er måske ikke det første det springer i øjnene på din traveler?s guide to do liste. Men på trods af sin beskedne facade venter der sig en anden virkelighed, når først du træder gennem den sorte dør. Det er ikke et sted jeg ville komme, hvis jeg ikke kendte det på forhånd. Og i dagslyset virker natklubbens indgang allermest som bagudgangen til de omkringliggende ølstuer.

På trods af en beskeden ventetid på 2 timer (på en torsdag!), åbnede stedet sig som Aladdins hule, da mine venner og jeg endelig blev lukket ind. BaalSaal er ikke for de sarte sjæle. Når først du har trådt ind i dansesalen, indhyller teknomusikken sig om dig som en dyne, og alt håb for tidsfornemmelse drukner i den trancelignende dans.

Det er en oplevelse uden sammenligning. Og en populær en af slagsen. Folk stod stadig i kø, da vi forlod stedet kl. 06.30 om morgenen. Baalsaal kan findes på Reeperbahn og holder åbent torsdag, fredag og lørdag. Klubben lukker, når festen dør. Husk at tage en ven eller to med!

IMG_5479Kätjn Ahab, Sternschanze
En rejseguide skal også indeholde lidt anbefaling til de kulinariske oplevelser, hvilket en aften på restaurent Kaptajn Ahab helt sikkert er. Selvom stedet ikke er så stort, giver indretningen ? som er temmelig moderne og dansk ? en rumlig, lys og behagelig oplevelse.

Jeg er især vild med deres neonlys med ordene: eat, laugh, talk, kiss, drik. Maden er rustik, simpel og lækker med et udmærket udvalg af drikkevarer og vine i forhold til stedets størrelse. Et hyggelig sted for par og mindre grupper af rejsende.

IMG_5470Sel Kebap’s, Sankt Pauli
Det lyder måske som en dårlig joke ? og for de fleste kebab steder i Hamborg er det bedst at man holder sig væk ? men Sel Kebap’s laver ikke bare döner som enhver anden. Det er döner med stil, charme og et særdeles godt håndværk. Så hvis du er på farten i Sankt Pauli området og skal have den obligatoriske döner kebab, så anbefaler jeg varmt stedet her.

Personalet er søde, og jeg fik selv lov til at sammensætte selv min bestilling og se dem lave det. Ingen løg til mig tak! Gode og hyggelige omgivelser, velsmagende mad med friske råvarer som du med garanti bliver mæt af. Og så kan de prale af at have vundet prisen for Hamborgs bedste döner. No kidding, de har döner-pokalen til at bevise det!

xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sunday Spoils: Banana Oatmeal Muffins