Seks skønne oplevelser i Japan: 2. I Buddha’ens mave

Sunday Spoils: Flødeboller med Marcipan & Pistacie

IMG_6690

Lidt til den søde tand den 1. maj skal der være plads til. Derfor har jeg kastet mig ud i at lave mine egne flødeboller.

Opskriften er meget simpel, dog fandt jeg det lidt udfordrende at få æggehviderne helt så stive som jeg ønskede det. Men øvelse gør mester, og flødebollerne smager skønt og kan serveres for venner og familie en dag som i dag med sol og hejst Dannebro. Jeg håber, din første maj bliver lige så skøn og fyldt med kreativitet og godt selskab ?.

Her er opskriften på de pistaciedryssede flødeboller (ca. 15. stk)

  • 150 g marcipan (jeg brugte en med bærsmag, men traditionel marcipan er altid et sikkert hit)
  • 150 g hvidt sukker
  • 0,5 dl vand
  • 100 gr æggehvider (det passer med to bærer)
  • 100-150 g. mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:
Tag din marcipan og skær bundende ud i skriver på ca 3-5 mm. Bundende lægges på bagepapir og bages i 2-3 min i ovnen ved 180 grader C.

IMG_6671Fyld:
Hæld sukker og vand op i en gryde og kog det op i ca 2 minutter, til du har en ensartet flydende sukkermasse.

Begynd at piske æggehviderne, hvorefter du tilsætter sukkermasses, mens du pisker.

Nu skal der piskes så æggehviderne bliver stive. Pisk ved middel til høj hastighed i 10-12 min. Det er bedre at piske længere tid, og hviderne skal piskes længere, end du tror for at få den rigtige konsistens.

IMG_6670

Når bundene er kølet, hældes hviderne op i en sprøjtepose (evt. med tylle for en flottere form)

Lad fyldes stå en halv times tid så det sætter sig. Det kan være en fordel at bage flødebollerne for pensling i 3-5 min ved 180 grader C, så de får en fast overflade.

IMG_6692

Smelt chokoladen og lad den køle lidt af.  Chokoladen må ikke være brandvarm, når du pensler flødebollerne, da flødebollerne ellers vil kollapse.

IMG_6691

Hak pistacienødder i en hurtighakker, efter ønskede finhed. Drys over flødebollerne inden chokoladen køler.

Sæt flødebollerne på køl, og server dem for dine gæster.

Velbekomme ?

xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Seks skønne oplevelser i Japan: 2. I Buddha’ens mave