Blot et par tanker herfra…

Sunday spoils: Fluffy muffins med hasselnødder og chokolade

IMG_7481

Grå regnvejrsskyer har bl.a. stået på dagens menu, så jeg synes jeg ville peppe søndagen lidt op med en omgang muffins. Ved gårsdagens cykeltur ind i midtbyen fandt jeg nogle fine ferskenfarvede muffinforme hos Søstrene Grene, så i dag synes jeg, at de skulle tages i brug. Dem, jeg havde fra IKEA, er virkelig dårlige. Papiret smuldrer, når kagerne er bagt, så man ved ikke helt om, det er papir eller kage, man får i munden.

Jeg føler en konstant rastløshed i hele eksamensperioden, selvom jeg ofte er helt blank, når jeg endelig får sæt mig ved tasterne. Derfor er kagebagning altid en god overspringshandling. Faktisk var det mere en afrunding på dagens arbejde.

Anyhow, de skønne chokolade og hasselnøddemuffins letter både på humøret og jeg aner også en opklaring i skydækket. Måske en sammenhæng? Muffinene er inspireret af en opskrift fra viskalspise.dk jeg har i min version undladt ingefær og pære, og dertil tilføjet lidt bagepulver, for jeg kan godt lide at mine kager ikke er så kompakte, som opskriften anviser.

Du skal bruge

 • 50 g smør
 • 80-100 g mørk kogchokolade
 • 2 æg
 • 125 g sukker
 • 75 g hvedemel
 • 2 spsk kakao
 • 100 g hasselnødder (finthakket i en nøddehakker)

Sådan gør du

 1. Smelt smør og chokolade i et vandbad til de er helt smeltet. Lad det køle lidt af.
 2. Pisk æg og sukker til en luftig masse
 3. Tilsæt mel og kakao i æggemassen og rør til en jævn masse
 4. Tilsæt de finthakkede hasselnødder
 5. Vend den afkølede chokolade- og smørmasse i dejen.
 6. Fordel dejen i muffinforme. Der er nok til 8-12 muffins afhængig af størrelse og mængde pr. Muffin
 7. Bag ved 175 i 20 minutter ved varmluft på næstnederste rille.
 8. Server lune og med et koldt glas mælk

IMG_7480 kopixoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Blot et par tanker herfra…