Sunday Spoils: Strawberry Cake with Brownie
Dette er en af de bedre opskrifter jeg har kastet mig over for nyligt.
Jordbærkagen er super lækker om sommeren, og denne opskrift fra mad.tv.dk slog benene væk under mig, så nu var jeg nød til at dele den med jer
Ingredienser
Browniebund
200 g smør
100 g chokolade 70% hakket
310 g sukker
150 g mel
3 stk. æg
Hvid Chokolade Creme
1 dl fløde
1 dl mælk
1 stk. æggeblomme
20 g sukker
0,5 stk. vaniljestang
150 g hvid chokolade 33%
2 g husblas
100-200 g fløde
Knivspids vaniljesukker
Friske jordbær ca. 30 stk.
Sådan gør du
-
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade.
-
Bland sukker, æg og mel i en skål og tilsæt den meget varme chokolade-smørblanding.
-
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir eller en silikoneform og bag ved 160 grader i ca. 20 minutter.
-
Kog fløde, mælk og vanilje. Rør æggeblommen ud med sukker. Hæld fløde-mælkeblandingen over ægget.
-
Sæt blandingen tilbage på blusset og opvarm til 82 grader. Hæld blandingen igennem en sigte.
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
-
Smelt den hvide chokolade. Husblassen drænes og kommes i æggecremen, der derefter hældes over den smeltede hvide chokolade.
-
Pisk blandingen med et piskeris. Den kommer til at være temmelig flydende.
-
Hæld blandingen i en skål og dæk til med film ? filmen skal røre ved cremen, sådan at der ikke dannes kondens, når den stilles i køleskabet til afkølning. Lad den køle i 3 til 4 timer for at cremen bliver helt stiv.
-
Pisk 200 gr. flødeskum med vanilje sukker
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu