Derfor bør du se disse tre 2016 Oscar Film

Sunday Spoils: Hjemmelavet koldskål og kammerjunker!

IMG_5569 kopi 2Jeg ved at sommeren er nær, når de første koldskålkartoner ryger på hylderne i supermarkedet. Den delikate, danske dessert er skøn, særlig når temperaturen ryger over de 20 grader og solen rigtig bager. Jeg viser dig, hvordan du kan bikse din egen, lækre koldskål sammen, med frisklavet kammerjunker. Vanilje er en central ingrediens og er en af grundene til at retten er så tiltalende, som den er.

IMG_5573Hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Du skal bruge
2 pasteuriserede æggeblommer
2-3 spsk. sukker, alt efter hvor sød du ønsker din koldskål
1 vaniljestang, som du anvender kornene fra
2 spsk. friskpresset citronsaft
½ liter kærnemælk
½ liter Natural Yoghurt eller A38

1. Skrap vaniljestangen og pisk æg, sukker og vanilje til en lys og luftig konsistens.
2. Tilsæt citron, kærnemælk og naturel yoghurt.
3. Rør sammen og stil på køl, til den serveres med kammerjunker

IMG_5572 kopiHjemmelavet kammerjunker
Du skal bruge
250 g mel ? jeg anvender lidt mere senere, hvis min dej er for klistret
2 tsk. bagepulver
100 g sukker
100 g smør
1 vaniljestang
0,5 dl mælk
1 æg

1. skrap vaniljestangen for kerner og bland med sukker, bagepulver og mel til en jævn melblanding.
2. Smørret smuldres i melblandingen. Tilsæt æg og rør.
3. Tilsæt mælken og ælt til en ensartet blød kagedej.
4. Placer dejen mellem to stykker bagepapir og rul ud, så dejen er et par centimeter tyk. Sæt dejen i køleskabet og lad den køle en times tid.
5. Når dejen er kold skærer du dele ud til små kugler. Med en fugtig ske trykker du på dejkuglerne så de bliver lidt flade. Husk at du skal kunne skære dem over, så de må ikke være for tynde. Kammerjunkerne skal have en diameter på 2-3 cm.
6. Bag kammerjunkerne i 10 min ved 175 grader.
7. Lad dem køle lidt og skær dem i halve med en takket kniv.
8. Bag dem i 40-45 min ved 100 grader til de er gyldenbrune. Lad dem afkøle og server dem sammen med koldskålen eventuel friske, halve jordbær.

Velbekommen ?
Koldskål

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Derfor bør du se disse tre 2016 Oscar Film