Sunday Spoils: Peachy Pink Macarons
Følg mig på Bloglovin & Instagram ?
I torsdags lavede jeg et indlæg med hækleopskriften på dine egne, franske macaroons. I dag giver jeg jer opskriften på den spiselige version af de franske macaroons.
Til bundene skal du bruge
2 pasteuriseret æggehvider (1 bæger)
50 g mandelmel
120 g flormelis
1-2 tsk rød frugtfarve efter intensitet
Sådan gør du
Sigt og bland mandelmel og flormelis i en skål, så dine macarons får en jævn og fin konsistens.
Pisk æggehvider til de er stive og glansfulde (4-5 minutter).
Tilsæt rød frugtfarve og pisk så farven er fordelt jævnt.
Vend melblandingen i den lyserøde marengsmasse. Tag lidt mel ad gangen, så du får en jævn blanding. Vend melet forsigtigt, da du slår luften ud af marengsen, jo mere du rører. Du burde nu have en ensartet, luftig, lyserød masse.
Hæld dejen op i en tyllepose/plastikpose, og vælg enten en rund ? eller som jeg ? en stjerneformet tylle.
Læg bagepapir på en bageplade, som skal stå vandret, så dine macarons ikke bliver skæve.
Lav på øjemål lige store cirkler med tyllen på bagepapiret. Jeg fik ca. 20 stk. ud af min position, altså 10 hele macarons.
Lad dine macarons stå i 45 minutter til 1 time inden du bager dem. Bag ved 160 grader i ca. 15 min (ikke varmluft), og vend gerne bagepladen hvert 5. minut, så dine macarons bages jævnt.
Pas på at de ikke tager farve, altså bliver brune.
Når kagerne er bagt lægger du bagepapiret med macarons over på et fugtigt viskestykke, mens de køler. Så vil kagerne være lige til at tage af, når du skal samle dem.
Til fyldet
50 g mørk chokolade (50%)
25 g smør
4-5 tsk flormelis
2 tsk usødet kakaopulver
Sådan gør du
Smelt smør og chokolade i et vandbad, og rør sammen til en ensartet masse.
Tilsæt flormelis en teske ad gangen og rør godt, så cremen bliver jævn og fri for klumper. Rør gerne til.
Tilsæt på samme måde kakaopulver og lad cremen køle. Sæt eventuelt kortvarigt i køleskabet, men ikke længere end du kan røre rundt i chokolademassen.
Når dine macarons er kølet, smører du den ene halvdel med chokolade og sætter den anden på, så de hænger sammen.
Anret på et fad til gæster eller i små serveringsæsker til dem du holder af ?
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu