DIY: Crochet Your Own French Macarons

Sunday Spoils: Peachy Pink Macarons

Følg mig på Bloglovin & Instagram ?IMG_9757

I torsdags lavede jeg et indlæg med hækleopskriften på dine egne, franske macaroons. I dag giver jeg jer opskriften på den spiselige version af de franske macaroons.

Til bundene skal du bruge

2 pasteuriseret æggehvider (1 bæger)
50 g mandelmel
120 g flormelis
1-2 tsk rød frugtfarve efter intensitet

Sådan gør du

Sigt og bland mandelmel og flormelis i en skål, så dine macarons får en jævn og fin konsistens.

Pisk æggehvider til de er stive og glansfulde (4-5 minutter).

Tilsæt rød frugtfarve og pisk så farven er fordelt jævnt.

IMG_9704 kopi

Vend melblandingen i den lyserøde marengsmasse. Tag lidt mel ad gangen, så du får en jævn blanding. Vend melet forsigtigt, da du slår luften ud af marengsen, jo mere du rører. Du burde nu have en ensartet, luftig, lyserød masse.

Hæld dejen op i en tyllepose/plastikpose, og vælg enten en rund ? eller som jeg ? en stjerneformet tylle.

IMG_9703 kopiIMG_9687

Læg bagepapir på en bageplade, som skal stå vandret, så dine macarons ikke bliver skæve.

Lav på øjemål lige store cirkler med tyllen på bagepapiret. Jeg fik ca. 20 stk. ud af min position, altså 10 hele macarons.

IMG_9700 kopi

Lad dine macarons stå i 45 minutter til 1 time inden du bager dem. Bag ved 160 grader i ca. 15 min (ikke varmluft), og vend gerne bagepladen hvert 5. minut, så dine macarons bages jævnt.

Pas på at de ikke tager farve, altså bliver brune.

IMG_9761 kopi

Når kagerne er bagt lægger du bagepapiret med macarons over på et fugtigt viskestykke, mens de køler. Så vil kagerne være lige til at tage af, når du skal samle dem.

Til fyldet

50 g mørk chokolade (50%)
25 g smør
4-5 tsk flormelis
2 tsk usødet kakaopulver

Sådan gør du

Smelt smør og chokolade i et vandbad, og rør sammen til en ensartet masse.

IMG_9702 kopi

Tilsæt flormelis en teske ad gangen og rør godt, så cremen bliver jævn og fri for klumper. Rør gerne til.

Tilsæt på samme måde kakaopulver og lad cremen køle. Sæt eventuelt kortvarigt i køleskabet, men ikke længere end du kan røre rundt i chokolademassen.

IMG_9701 kopi

 

Når dine macarons er kølet, smører du den ene halvdel med chokolade og sætter den anden på, så de hænger sammen.

Anret på et fad til gæster eller i små serveringsæsker til dem du holder af ?

IMG_9759IMG_9760 kopiIMG_9758

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

DIY: Crochet Your Own French Macarons