Sunday Spoils: Knækbrød med krummer og kerner

DIY Crochet Sushi: Nigiri w Samon

IMG_6290De søde makiruller som jeg postede hækleopskriften på for et par dage siden, men makierne er ikke komplette uden andre delikate slags sushi. I dette indlæg vil jeg derfor vise, hvordan du kan lave dine egne nigiri sushier. I denne omgang med laksetopping som pynt.

Ris

Start med at lave 7 løsmasker (lm).

IMG_6291Hop derefter tilbage til den 5. maske og hækl tilbage 1 fm i hver af de 5 lm.

I den sidste fm udvider du med 2 fm i samme maske.

IMG_6292I stedet for at vende og hækle tilbage af den række fm du lige har hæklet, hækler du rund om de lm du hæklede fra starten, således at du laver en oval, der udgør risens bund.

Begynd tredje omgang med at udvide med 2 fm i den første fm og hækl i alt 5 fm, hvor du udvider med 2 fm i bunden. Dette sikre at sushien får en oval form og en flad bund. Fortsæt dette mønster, hvor du udvider enderne med 2 fastmasker i de sidste og første masker i rækken. Fortsæt indtil du har 4. rækker i omkredsen af din oval.

IMG_6293Den 5. Omgang laver du igen fm, med 1 fm i hver maske uden at du udvider, og i stedet for at sætte hæklenålen gennem hele masken, laver du fastmaskerne i den yderste løkke i hver maske. Det giver en skarpere overgang mellem risens bund og side.

IMG_6294Fortsæt 3 omgange, hvor du laver alm. fm. 1 fm i hver maske.

Efter 3 omgange laver du igen 1 omgang, hvor du sætter hæklenålen gennem den inderste løkke, så du får en skarp kant mellem side og top. 1 fm i hver maske.

IMG_6295I næste runde laver du 2 fm og sætter de 3 næste masker sammen, så omkredsen mindskes. Husk at hold garnet stramt. Fortsæt en omgang.

Fyld din sushi med vat, men overdriv ikke.

IMG_6296I den næste runde laver du kun masker der mindsker omkredsen, altså sætter 3 masker sammen ad gangen. Hold garnet stramt.

Fortsæt med at samle maskerne til risbollen er lukket. Hæft garnet.

IMG_6297Sushi topping
Begynd som før med 7 lm.

IMG_6286Hop derefter tilbage til den 5. maske og hækl tilbage 1 fm i hver af de 5 lm.

I den sidste fm udvider du med 2 fm i samme maske.

I stedet for at vende og hækle tilbage af den række fm du lige har hæklet, hækler du rund om de lm du hæklede fra starten, således at du laver en oval, der udgør risens bund.

Begynd tredje omgang med at udvide med 2 fm i den første fm og hækl i alt 5 fm, hvor du udvider med 2 fm i bunden. Dette sikre at sushien får en oval form og en flad bund. Hvis maskerne i bunden bliver for stramme, kan du vælge at udvide yderligere i næstsidste maske med 2 fm i samme maske, og i 2. maske med 2 fm i samme maske. Det vil udvide din sushis omkreds lidt mere og give bedre plads til at anrette den oven på sushien.

IMG_6287Fortsæt dette mønster, hvor du udvider enderne, og kun enderne. Fortsæt indtil du har 4. rækker i omkredsen af din oval.

Den 5. Omgang laver du igen fm, med 1 fm i hver maske uden at du udvider, og i stedet for at sætte hæklenålen gennem hele masken, laver du, som ved risbollen, fastmaskerne i den yderste løkke i hver maske. Det giver en skarpere overgang mellem top og side.

IMG_6288Lav 2 rækker, hvor du ikke udvider siderne. 1 fm i hver maske.

Hæft tråden og skjul den eventuelt ved at binde den sammen med begyndelsestråden, dog ikke stramt.

Jeg vælger, at trække hvid tråd gennem toppingen et par gange for at få toppen til at ligne laks.

IMG_6289Lim din sushitopping sammen med risbollens top med en limpistol og voila!

xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sunday Spoils: Knækbrød med krummer og kerner